I veckan blev det äntligen officiellt. Unionen Egenföretagare tecknar nationellt samverkansavtal och erbjuder sina medlemmar ansvarsfullt.se. Marcus Henningsson, från Unionen Egenföretagare berättar om satsningen. 


Marcus HenningssonHej Marcus, du jobbar som rådgivare på Unionen egenföretagare, berätta om er!

Vi är Sveriges största fackliga medlemskap för dig som är egenföretagare utan anställda. Egenföretagare har andra utmaningar än anställd medlemmar i Unionen därför bemannas medlemsrådgivningen för våra egenföretagarmedlemmar av medarbetare som har eller har haft eget företag och på så sätt förstår medlemmarnas vardag och behov som företagare.

Inom kort kommer era medlemmar kunna arbeta med ansvarsfullt.se. Varför tog ni beslut om detta samarbete?

Vi letar ständigt efter nya tjänster som förbättra våra medlemmars möjligheter att göra bra affärer. Genom ett aktivt hållbarhetsarbetet blir det enklare för våra medlemmar att sälja sina tjänster till offentlig sektor som står för en mycket stor del av samhällsekonomin.

Hur ser du att hållbarhetsfrågor och framgångsrikt företagande hänger ihop?

Hållbarhet handlar om synen på människor och synen på miljön. När företag arbetar med långsiktig hållbarhet bidrar det till en bättre arbetsmiljö för medarbetare vilket ligger helt i linje med Unionens vision. En bra arbetsmiljö är grunden för att medarbetaren skall kunna leverera ett bra resultat.

Vad hoppas du att ansvarsfullt.se ska ge era medlemmar?

Bra och enkla verktyg för att löpande kunna arbeta med hållbarhetsarbetet, vilket i sin tur ger bättre lönsamhet.

Varför är hållbarhetsfrågor en hjärtefråga för Unionen egenföretagare?

Hållbarhetsfrågor ligger helt i linje med den Unionens vision om att skapa glädje och framgång i arbetslivet genom att arbetet är hållbart, bedrivs i en bra arbetsmiljö. Hållbarhetsarbetet skapar fler affärsmöjligheter för våra medlemmar vilket gör dem framgångsrika.

Läs mer om hur ansvarsfullt.se fungerar