Så enkelt är det!

Verktyget som ger dig koll

ansvarsfullt.se är ett enkelt webbaserat verktyg som hjälper företag att strukturera sitt arbete med hållbarhetsfrågor. Vi gör det glasklart vad hållbarhet är och verktyget omfattar alla de fyra områdena kvalitet, miljö, arbetsmiljö och socialt ansvar – och bygger på internationella standarder. Verktyget skapar värde och ökad lönsamhet från dag ett, så glöm allt du hört om att hållbarhetsarbete är svårt, dyrt och tidsödande.

1/ Svara på för ditt företag relevanta frågor, 2/ använd rapporterna för att jämföra och se hur du ligger till och 3/ använd sigillet för att visa att du arbetar hållbart.

Bygger på standards

ansvarsfullt.se bygger till 100% på internationella standarder avseende kvalitet, miljö och socialt ansvarstagande. Baserat på dessa standards så får du mellan 87 till 153 frågor beroende på ditt företags verksamhet, bransch och antal anställda. Med hjälp av frågorna så ger dina svar dig en heltäckande bild av ditt företags hållbarhetsarbete. Var är du redan stark och var behöver du lägga lite mer krut.

Vår modell är uppdelad i sju arbetsområden för att göra det enklare och tydligare att arbeta med just dina frågor. Det finns flera sätt att arbeta med ansvarsfullt.se – allt från att du gör jobbet själv till att du sätter samman en arbetsgrupp som tar var sitt område eller att du engagerar hela personalen i olika frågeställningar. Oavsett vilket så kan du vara trygg att du inte missar någon aspekt för att vara säker på att du arbetar hållbart. Att du dessutom klart och tydligt kan visa att just ditt företag är ett hållbart företag gör ju inget. 😉

Äntligen enkelt att hållbarhetsredovisa!

Oavsett om du behöver en egen hållbarhetsredovisning eller för att din bank eller dina kunder kräver en hållbarhetsrapport så är ansvarsfullt.se det absolut snabbaste och enklaste sättet att komma igång.

Med rapporterna så får du omedelbart en klar och tydlig överblick över hur hållbart ditt företag arbetar. Rapporterna är ett viktigt arbetsverktyg för såväl internt bruk som för att visa för kunder, leverantörer, styrelse, upphandlare, osv.

Eftersom verktyget bygger på internationella standarder så vet du att rapporten täcker in alla frågor du behöver ta hänsyn till för att vara ett hållbart och Ansvarsfullt Företag®

Exempelrapporter för fingerat företag (PDF):
Hållbarhetsrapport | KvalitetsrapportMiljörapportCSR-rapport | Hållbarhetsutvecklingsrapport

Beställa vår Guide till hållbarhetsredovisning helt kostnadsfritt.

 

Gå till beställningen

“Hållbarhet är en del av framgångsrikt företagande och nära kopplat till innovationsförmåga och tillväxtvilja. Det behövs verktyg som ansvarsfullt.se som utgår från företagens egna affärsprocesser och gör det enkelt för företagare att själva analysera sin interna och externa verksamhet – men som också gör det enkelt för kund att se om hållbarhetsarbetet är levande.”

— Johanna Giorgi, Sustainability Advisor & Strategist, Tillväxtverket

Så här gör du

Vi tar bort krånglet. Det är inte alltid enkelt att arbeta med förändring, men vi har gjort det väldigt mycket enklare. Redan genom att läsa och besvara frågorna har du utvecklat ditt företag – du har ökat din kunskap, blivit stolt över många av dina svar och fått inspiration till att bli bättre inom andra områden!

Du kan prova tre exempel på våra frågor här nedan.

Fråga


Börja redan idag

Allt ni behöver för att strukturera, dokumentera och utveckla ditt företags hållbarhetsarbete


Med rapporterna är det enkelt att visa upp för kunder, styrelse, upphandlare, medarbetare och andra intressenter exakt hur ni ligger till.

ansvarsfullt.se är helt och hållet webbaserat och fungerar med vilken surfplatta, mobil eller dator som helst - varsomhelst. Inget att installera. Du kan komma igång direkt.

Med sigillet Ansvarsfullt Företag och rapporterna kan ni visa att ni arbetar hållbart.

 

Ansvarsfullt Företag®– en hållbarhetscertifiering

Om du väljer att göra företagets profil publik kan andra gå in på ansvarsfullt.se och ta del av hur du arbetar med miljö, kvalitet och socialt ansvarstagande. Man kan se er aktuella status just nu och inte enbart vid en viss tidpunkt varje år.

När du valt att publicera din profil kan du även använda sigillet Ansvarsfullt Företag i din marknadsföring. Du kommer dels att kunna ha sigillet på din hemsida med länk till din profil men även på ditt kontor, på dina fordon, etc.

ps. Du kan naturligtvis använda ansvarsfullt.se utan att din profil blir publik, om du föredrar det. ds.